Потапяне в потока или FLOW Уъркшоп за висока продуктивност

Колкото по-бързо косеше Левин, толкова по-често и по-често чувстваше минутите на забрава, когато вече не ръцете размахваха косата, а самата коса раздвижваше цялото съзнателно, пълно с живот тяло, и сякаш магически, без да мисли за нея, работата, правилна и определена, се вършеше сама. Това бяха най-блажените минути.

Ана Каренина, Лев. Н. Толстой

FLOW всъщност е свръхпродуктивно състояние на съзнанието или с други думи напълно фокусирана вътрешна мотивация. За мен това е състоянието, в което не усещам как минава времето, напълно съм погълната от това, което правя, не чувам и не виждам нищо наоколо, защото нещото ми доставя огромно удоволствие и продължавам без да спирам, за да видя резултата. Когато съм във Flow се чувствам максимално концентрирана и съсредоточена и отегчението и разсейването не минават през ума ми. Точно в това състояние не усетих кога минаха часовете и как се случи така, че напълно да се потопя в “тук и сега” :-)

FLOW или Уъркшопът за висока продуктивност случихме в рамките на проекта на Кариър Спийдър с ПРОФИ КРЕДИТ България Академия по мениджмънт или Седни на по-удобен стол, в който вече повече от година работим заедно, за да разберем какви са силните ни страни, какво ни пали, какво в работата ни доставя истинско удоволствие и искаме да го правим отново и отново. Повишаваме заедно разбирането ни за нас самите; за това какво означава да управляваш хора; какво е нужно да си осъзнал за себе си преди да поемеш отговорност за другите. И вървим заедно по пътя, стъпка от която беше осъзнаването и използването на състоянието Flow.

Можем ли да си позволим да работим често, почти изцяло в това състояние и даваме ли си сметка за фантастичните неща, които можем да постигнем, потопени в потока?

Можем и дори го направихме! :)

Flow идва като усещане, енергия и действие, но то е преди всичко система, която работи със своите си правила и изисквания. По време на уъркшопа ние видяхме кога и защо работи Flow и си наумихме да работим само през това състояние, защото то извиква у нас най-добрите ни умения.

Потопени, ние преминахме през разбирането за Активен живот и Продуктивна задача. Преживяхме отново равносметката на нашите ценности и погледнахме отвъд тях, в полето на мотивите, които ни движат към действието. Затворихме кръга на знака за безкрайност като се запознахме с един различен модел за целеполагане и разгледахме ролята на средата за впускане на състояние на Flow. Правихме йога и си подарихме по един истински скъпоценен камък.

И преди да се разделим сега, искаме да споделим с вас какво казаха участниците за Flow и радостта ни, защото техните думи ни дадоха криле :-)

От Веси:
“Обучението за мен беше различно. Че кой тренер стои на колене 4 часа пред хората, които обучава. Ти за мен си Нежна Многознайкова. Топло излъчване, усмихнат позитивизъм, щастлива звездохватка.

Обучението ми припомни как се чувствам когато съм във ФЛОУ. Защото на мен доста често ми се случва. Идеите бъкат в главата ми като пуканки и искат да излязат…Това чувство е невероятно. Наистина е като поток. Само трябва да го оставим да продължи. Да не го спираме….

Понякога човек в бързината на ежедневието си, забравя това чувство…забравя даже да пусне потока….А толкова е прекрасно. Да усещаш как нещата ти се случват. Да идват идеи, да експериментираш, да виждаш резултатите, да знаеш какво ще стане, да развиваш…всичко това ме прави по-мъдра, по-добра и по СЕБЕ СИ.

Благодаря!”

От Буба:
“Усещането ми от преживяното по време на уъркшопа Флоу е ЛЕКОТА, УСМИВКА, ПРИЯТНО УСЕЩАНЕ……!

Ти си наистина много магнетичен човек, който пленява с очарователната си усмивка и успяваш по твой си начин да въвлечеш енергийно хората около себе си – това страшно много ми хареса.
Всичко минаваше наистина много неусетно, забавно и аз със сигурност ти заявявам – не ми беше скучно, научих нови неща, затвърдих вече такива, които знам, опресних си много неща, за което ти БЛАГОДАРЯ!

Много ще се радвам да се видим пак и да се заредя и от твоята енергия, че моя ТАНК иска многооооооо гориво и както е казал Мечо Пух – „Колкото повече, толкова повече!!!!“

До скороСТ!!!”

На вас също весело лято. Запомнящо се. С картини, звук, вкус и топлина! До скороСТ!