Светла Тодорова

Професия:

От 2 години насам – майка;
от 4 години насам – блогър;
от 9 години насам – обучаващ;
от 14 години насам – преводач;
и… предприемач по душа

Имам магистърска степен по Немска филология от СУ “Св. Климент Охридски”, двукратен стипендиант съм на Германската служба за академичен обмен. Обучител съм за творческо мислене, сертифициран от Zamyat Seminare, Германия. Завърших курс за визуализиране на идеи при Apprenti, Германия и в момента се обучавам за сугестопедагог от Фондация “Проф. Д-р Георги Лозанов и Проф. Д-р Евелина Гатева”.

Основните ми занимания в момента: Да се уча и да уча. Да събирам, осмислям и споделям знания и умения.

Какво бих искала да променя в живота си: Май нищо. Щастлива и благодарна съм за всичко, което се е случило и се случва в живота ми.

Нещо интересно за мен: водя www.mosaicafe.com – блог за вдъхновение на обучаващи и всъщност на всички, кото се вълнуват от темите Общуване, Презентиране, Творчество. Имах щастието и да стана съавтор в Spielbar III – сборник с методи за обучения, издаден от германското професионално издание managerSeminare Verlag.

Какво обичам да правя: Много съм любопитна и непрекъснато търся възможности самата аз да уча. Следя какво правят колеги по света, участвам в техни обучения, чета специализирани професионални издания за обучаващи. Наскоро осъзнах, че съм предприемач по душа и че ме вълнуват всякакви възможности за реализиране на смислена бизнес идея. Самата аз непрекъснато търся възможности да разнообразя формата, под която да  споделям моите знания и опит – последното ми, за щастие успешно, начинание в тази посока беше стартът на творческите сесии FLOW – двучасови отворени уъркшопи, в които се включват хора с разнообразен опит и професионални интереси.

Още нещо, което ми носи истинска радост, е да творя с ръцете и душата си – да сготвя нещо вкусно, да изплета или ушия нещо за малкия ми син.

Щастлива съм, че: …живея в прекрасния Пловдив и че едновременно с това работата ми дава възможност да пътувам. Семейството ми е страшно любвеобилно и ме подкрепя във всичките ми щури занимания. Имам невероятни приятели с различен опит и интереси, които работят за реална промяна към добро на средата в България и по света.